Колеги не ми се смейте, ама не мога да сваля air bag-a на волана, ръчках какви ли не шестограми в 2-те дупки отзад, някой знае ли колко мм са шестограмите ? Има подобни теми обяснени, ама не мога да нацеля главите на болтовете, или трябва да сваля първо пластмасите дето ги покриват ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Сваляне "air bag" на волан на 156
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от stef_nikolaev Покажи съобщениеКолеги не ми се смейте, ама не мога да сваля air bag-a на волана, ръчках какви ли не шестограми в 2-те дупки отзад, някой знае ли колко мм са шестограмите ? Има подобни теми обяснени, ама не мога да нацеля главите на болтовете, или трябва да сваля първо пластмасите дето ги покриват ?
-
Ключа е тип TORX (Еврейска звезда) мисля ,че беше Т25
виж тук http://www.wihatools.com/Marketing/torxspec.htmLast edited by Plamen G-ran; d.m.y г., 17:25.
Comment
-
A аз да питам ,така докато се човърка по волана, за да се извади еърбега,има ли вероятност да се включи и да ти избие зъбите,ако ръчнеш дето не трябва !?!?!?!?
Comment
-
Както е написал колегата Old Fox,първо разкачаш + на акумолатора.След това с шестограм 5мм бъркаш в отворите на задната страна на волана с лек наклон към централната колона.Работата е малко на усет,щото няма как да видиш какво правиш.Като улучиш,въртиш по часовника.Рапидите са с голяма стъпка.Развъртиш ли ги,другото е лесно.
Успех.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
След като отделиш бега от волана, има една жълта жичка с букса в него забита - с тънка отверка нежно подпъхваш и отделяш, щото понякога се получава кофти......"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Малко стара тема, ама да не отварям нова. Колата е на 11 години, пък airbag-овете пише че работят 10 години /колко е така отделна тема/. Има ли начин да се сменят старите с нови? Продават ли се нови airbag-ове с волан/без волан примерно? Как стоят нещата с пасажерския bag че мойта е с 2 airbag-a? Някой ако има опит да споделиAlfa Romeo 156 1.9 JTD '99
Comment
-
Ами 10 години е гаранцията на производителя.
Би следвало да работят и доста след това.
Нови... може, но ще бъдеш доста неприятно изненадан от цената.Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
шестограм е. мисля че е 5 или 6. отвиваш двата болта отзад. Внимателно ги нацечваш, може да се наложи леко наклонен да бъде шестограма. после повдигаш леко и откачаш буксата. Не давай на контакт. ще ти светне лампата и после трябва да ходиш да ти я загасват с екзаминер.Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
sprint tropheo
155/1.8
156/2.0 Selespeed
Comment
-
Първоначално публикувано от buchkata Покажи съобщениеЗдравейте, аз развих болтове отзад на волана,но буксата държи волана,гайката на кормилния прът също е развита,шличите също излязоха, но не излиза,страх ме е да не скъсам нещо,помагайте
П.п. не дърпай като диво прасе вкараи малко техника
Comment
-
Първоначално публикувано от Dinev89 Покажи съобщениеНищо няма да скъсаш , жълтата букса се издърпва директно назад . Дай малко по смело все пак трудно излиза за да не ти искочи в някой дупка .
П.п. не дърпай като диво прасе вкараи малко техника
Comment
-
Първоначално публикувано от buchkata Покажи съобщениеБлагодаря, ще се пробвам пак
Comment
Comment